Γούτας: “Πίστεψα στον εαυτό μου και δεν τα παράτησα ποτέ”

Ο πολυτιμότερος παίκτης του Ατρόμητου στη νικηφόρα πρεμιέρα στα προκριματικά του Europa League, Δημήτρης Γούτας, μίλησε για τον πρώτο αγώνα, την δύσκολη περσινή του χρονιά και το πως πρέπει να διαχειριστούν οι Περιστεριώτες την ρεβάνς.

Ο πολυτιμότερος παίκτης του Ατρόμητου στη νικηφόρα πρεμιέρα στα προκριματικά του Europa League, Δημήτρης Γούτας, μίλησε για τον πρώτο αγώνα, την δύσκολη περσινή του χρονιά και το πως πρέπει να διαχειριστούν οι Περιστεριώτες την ρεβάνς. 

«Έγινε το πρώτο βήμα αλλά δεν νομίζω πως έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η πρόκριση. Η Ντουνάισκα ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, μας πίεσε, κράτησε την μπάλα, αλλά καταφέραμε να κλείσουμε τους χώρους και να μην μας δημιουργήσουν κάποια ουσιαστική ευκαιρία. Εκμεταλλευτήκαμε τις κόντρα επιθέσεις, βγάλαμε αρκετές πάσες στην πλάτη της Ντουνάισκα γιατί είχαν αρκετούς χώρους. Θα μπορούσαμε να έχουμε βάλει ακόμα ένα γκολ αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα, κάναμε το πρώτο βήμα, αλλά δεν είναι το καθοριστικό».

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι: «Σταθήκαμε καλά στην άμυνα, δεν δώσαμε χώρους στην Ντουνάισκα να δημιουργήσει καλή ευκαιρία. Όπως είπα και πριν, είχαν κατοχή, αλλά ανούσια κατοχή. Είναι καλή ομάδα, γύριζε καλά την μπάλα, αλλά δεν δώσαμε χώρους. Στα τελευταία δέκα λεπτά ανοίχτηκαν πολύ και θα μπορούσαμε να έχουμε βάλει ακόμα ένα γκολ στις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε και με το δοκάρι του Ρόσα, και με τον Χαρίση αν την έσπαγε στον Μανούσο. Κρατάμε το σκορ και πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί και στη ρεβάνς».

Για την συγκέντρωση και την οργάνωση που είχε ο Ατρόμητος στη Σλοβακία: «Σε αυτά τα παιχνίδια δεν γίνεται να μην είσαι συγκεντρωμένος. Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς για εμάς, ενώ η Ντουνάισκα είχε παίξει κι άλλα παιχνίδια ίσως είχε πιο πολύ ρυθμό, για εμάς ήταν το πρώτο παιχνίδι δεν μπορώ να πω πως ήμασταν 100% έτοιμοι σε φυσική κατάσταση, αλλά και σε αγωνιστικό ρυθμό. Η συγκέντρωση ήταν το πιο βασικό, τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό, αλλά όπως είπα δεν έχει τελειώσει ακόμα κάτι. Πρέπει να είμαστε το ίδιο συγκεντρωμένοι και στο επόμενο παιχνίδι για να πάρουμε την πρόκριση».

Για την δύσκολη περσινή του χρονιά και την εξαιρετική του εμφάνιση με την Ντουνάισκα: «Πέρασα πολλά πέρσι χωρίς κάποιον ουσιαστικό λόγο. Δεν είναι ότι ήμουν αγωνιστικά κακός ή δεν ήμουν σωστός επαγγελματίας και δεν δούλευα. Ήρθε ένας προπονητής στην Λεχ που δεν του άρεσα, δεν μου είπε τίποτα για ποιο λόγο με έβγαλε εκτός ομάδας, γιατί από την πρώτη μέρα με έβγαλε εκτός ομάδας. Δεν σταμάτησα να δουλεύω ποτέ, πίστεψα στον εαυτό μου, συνέχισα, γιατί αν τα παρατούσα θα έκανα κακό σε εμένα και όχι στους άλλους. Ήταν μια κακή χρονιά αγωνιστικά, στο τέλος έπαιξα άλλα δυο παιχνίδια γυρνώντας το κλίμα γιατί πολλοί θεωρούσαν πως δεν είμαι καλός γι’ αυτό δεν έπαιζα και γι’ αυτό ο προπονητής δεν με έβαζε. Γύρισα το κλίμα υπέρ μου, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Αν θες να είσαι σοβαρός και να πας μπροστά, πρέπει να κοιτάς το παρόν και να συνεχίζεις. Οπότε δεν είχα κάτι άλλο να κάνω, αυτή είναι η δουλειά μου αυτό έκανα».

Για το γρήγορο δέσιμό του με τον Ρισβάνη: «Με τον Σπύρο γνωριζόμαστε καλά. Έχουμε παίξει και μερικά παιχνίδια με την Εθνική μαζί. Έχουμε καλή χημεία με τον Σπύρο, ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και στα υπόλοιπα παιχνίδια».

Για την ρεβάνς: «Πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι και να σκεφτόμαστε πως ξεκινάμε από το 0-0 γιατί αν μπούμε με το σκεπτικό ότι έχουμε περάσει, θα αποκλειστούμε όπως γίνεται πάντα. Όπως μας είπε και ο κόουτς έχουμε δει στο ποδόσφαιρο να γίνονται… θαύματα, ανατροπές. Η Μπαρτσελόνα έβαλε έξι γκολ στην Παρί και πέρασε, πέρσι τα ίδια, αποκλείστηκε από την Λίβερπουλ ενώ είχε προβάδισμα. Ξεκινάμε με το μηδέν, συγκεντρωμένοι, έχουμε άλλα 90 λεπτά για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για τον κόσμο και το μήνυμα που θέλει να στείλει ενόψει ρεβάνς: «Ο κόσμος να περιμένει να μας δει ακόμα καλύτερους στη ρεβάνς. Πιστεύω πως έχουμε να δώσουμε ακόμα περισσότερα σαν ομάδα γιατί ατομικά έχουμε πάρα πολύ καλούς παίκτες. Τους περιμένουμε όλους στο γήπεδο και όλοι μαζί εκεί να πανηγυρίσουμε την πρόκριση».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.