Ο Μεγάλος Κύριος της Μεγάλης Κυρίας!

To 1999 τον σημάδεψε. Έτος ορόσημο στην καριέρα του. Διαβατήριο για το παραπάνω βήμα. Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Ισίδωρος Πρίντεζης παρουσιάζει τον Τζίτζι Μπουφόν, ο οποίος επιστρέφει στη Γιουβέντους για να κλείσει την καριέρα του. Και να αναλάβει διοικητικό πόστο.

To 1999 τον σημάδεψε. Είναι έτος ορόσημο στην καριέρα του. Με την σπουδαία Πάρμα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι (μιλάμε για υπερομάδα με Τουράμ, Καναβάρο, Σενσίνι, Μπάτζιο, Μπογκοσιάν, Βερόν, Κρέσπο, Κιέζα!) πανηγύρισε Κύπελλο, Σούπερ Καπ και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Καθιέρωση και επιβεβαίωση. Ήταν το διαβατήριο για το παραπάνω βήμα στην καριέρα του. Και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Γεννημένος στην Τοσκάνη το 1978, δεν περίμενε ότι από το 2001 και μετά θα αποτελούσε το σημείο αναφορά της Μεγάλης Κυρίας. Όχι της Τοσκάνης (στη Φιορεντίαν δεν αγωνίστηκε), αλλά του Πιεμόντε.

Στον βιομηχανικό Βορρά, θα γράψει χρυσές σελίδες στην προσωπική του ιστορία, στην ιστορία της ομάδας, αλλά θα δείξει χαρακτήρα και στα δύσκολα, όταν η ομάδα υποβιβάστηκε, πληρώνοντας τα στημένα ματς του Καλτσιόπολις.

Ο τεράστιος Τζίτζι Μπουφόν είναι με διαφορά από τους υπόλοιπους πιστούς, ο Κύριος της Κυρίας. Για την ακρίβεια, ο Μεγάλος Κύριος της Μεγάλης Κυρίας. Ακόμη και στα 41 χρόνια του.

Από το 2001 μέχρι το 2018 θα μετρήσει με τη φανέλα της Γιουβέντους 509 ματς, 9 Πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα, 5 Σούπερ Καπ και θα γίνει σύμβολο της ομάδας, ακόμη κι αν χρειαστεί να την υπηρετήσει στη Serie Β τη σεζόν 2006-07. 

Την τελευταία σεζόν, ο Μπουφόν μετακόμισε στο Παρίσι για να παίξει 17 ματς πρωταθλήματος και 25 συνολικά με την πρωταθλήτρια Γαλλίας, μοιραζόμενος τον αγωνιστικό χρόνο με τον Αρεολά. Τι ακριβώς επιδίωκε; Τη διεκδίκηση του τίτλου που του λείπει από την πλούσια καριέρα του, τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ! Στο Παρίσι λιποθύμησαν στην ιδέα, τρία χρόνια τώρα. Ο Τζίτζι των 23 τίτλων από την Πάρμα μέχρι την Παρί δεν τους βοήθησε για το παραπάνω ευρωπαϊκό βήμα. 

Στην Ιταλία επιστρέφει για να βρει συμπαίκτη τον Ραμπιό, στον οποίο έλεγε ότι εκεί πρέπει να πάει για να διακριθεί!

Στην Ιταλία επιστρέφει για να παίξει ρέστα Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιούβε να φτιάχνει σπουδαία ομάδα για μια ακόμη χρονιά (ντουμπλάροντας κάθε θέση), με στόχο το βαρύτιμο τρόπαιο της Ευρώπης.

Η επιλογή πάντως του Τούχελ (να μοιράζει χρόνο στους τερματοφύλακες για να μην δυσαρεστήσει τον Τζίτζι, αλλά και από την άλλη να μην κόψει τη φόρα του ταλαντούχου Αρεολά) κατακρίθηκε αρκετά, με αποτέλεσμα ο Γερμανός προπονητής να ξεκαθαρίσει από το φινάλε της περυσινής σεζόν ότι θα αναθεωρήσει την απόφασή του, δηλαδή θα καθιερώσει τον Αρεολά βασικό. 

Το συμβόλαιο του Μπουφόν ήταν μονοετές, συνεπώς ο Ιταλός τερματοφύλακας ήταν ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Γαλλίας. Και αποφάσισε να επιστρέψει στην αγαπημένη του Γιουβέντους, ως αναπληρωματικός του Βόιτσεκ Σέζνι, με ετήσιες απολαβές 4 εκ. ευρώ.

Και το λογικό και αναμενόμενο, μετά την 25η σεζόν του στους αγωνιστικούς χώρους σε μόλις τρεις ομάδες, είναι να αναλάβει και σημαντικό διοικητικό πόστο. Ο Πάβελ Νέτβεντ τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες στη Βέκια Σινιόρα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.